Sproščanje in meditacija

Pobarvanka-afirmacija

V teoriji sproščanje in meditacija nista ista pojma. Sproščamo se lahko v savni, na masaži, na kavi s prijateljico, na sprehodu ali ob kozarcu vina. Seveda pa vsi našteti primeri ne sodijo pod meditacijo. Lahko meditiramo v savni, poznamo “walking meditation” (torej meditacija, ko hodimo) ali pa meditiramo, ko nas nekdo masira. V določenih primerih se torej sproščanje in meditacija prepletata.

Meditacija pa v osnovi pomeni umirjanje uma, čiščenje uma, praznjenje uma. Lahko smo seveda v meditacijo zelo sproščeni, lahko pa tudi ne…sedeči položaji s prekrižanimi nogami lahko postanejo zelo naporni. V meditaciji naj bi imeli poravnano hrbtenico in če nimamo dobro/pravilno okrepljenih mišic hrbtenice, postane po določenem času tudi preprosto sedenje napor.

Poznamo več načinov meditacije, meni najljubša pa je meditacija z pozornostjo na mantro oz. afirmacijo. In ker imam rada mandale, sem sproščanje in meditiranje združila v meni najljubše početje. Izberem si mantro oz. afirmacijo in začnem risati ali barvati mandalo.

Poskusi še ti! Pripravila sem ti mandalo pobarvanko z afirmacijo: Pobarvanka-afirmacija

Natisni si mandalo, pripravi barvice, udobno se namesti, nekajkrat globoko vdihni-izdihni in začni barvati. Med barvanjem si ponavljaj afirmacijo, ki je napisana pod mandalo (ali pa izberi svojo). Če ti misli odtavajo, se preprosto spomni na afirmacijo in jo v mislih začni spet ponavljati.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: