Afirmacije

O afirmacijah je bilo že veliko povedanega, zato bom raje delila svojo izkušnjo…

Z afirmacijami sem se prvič srečala kakšnih 10 let nazaj. Na začetku mi je bilo zelo neprijetno ponavljati nekatere trditve, saj niso vibrirale z mano, in sem iskala take, ki sem mi bile blizu. Istočasno sem raziskovala, zakaj in kako je najbolje pripeljati afirmacije v svoje življenje.

Po vseh teh letih sem zase ugotovila sledeče:

  • Afirmacije delujejo 100%, vendar le, če…(beri naprej)
  • Vedno poiščem afirmacijo, ki trenutno vibrira z mano. Včasih pomaga le, da trditev spremenim z dodatkom “dovoljujem”. Npr. v afirmacijo “Zdrava sem.” težko 100% verjamem, ko sem bolna; če pa jo spremenim v “Dovoljujem si biti zdrava.”, jo z veseljem ponavljam. V afirmacije moramo 100% verjeti.
  • Če je afirmacija vezana na spremembo navade ali vzorca, ki ga imam, jo ponavljam vsaj 1 mesec vsak dan. Toliko časa namreč traja, da izbrišemo staro navado in jo nadomestimo z novo.
  • Pri ponavljanju afirmacij mi pomaga, da zraven ustvarjam. Najraje rišem ali barvam mandale.
  • Afirmacije, ki so mi pustile poseben pečat, vedno nosim s sabo v denarnici ali zapisane v bloku/planerju. To so afirmacije, ki so vezane na dolgoročne projekte ali na situacije, ki se mi lahko dogodijo vsak dan (npr. “Varna sem.”, ko se pojavi strah…).

Za konec pa še to: afirmacija je vse, kar si govorimo na glas ali potiho, v mislih; zavedno ali nezavedno. Kar zmrazilo me je, ko sem prebrala, da imamo okoli 60.000 misli dnevno. Zagotovo se jih ne zavedam vseh, zato tudi ne vem, ali so take, ki mi koristijo, ali take, ki mi škodijo. Afirmacije mi pomagajo, da se jaz šef svojih misli, se jih počasi učim nadzirati in v celoti zavedati.

Zate imam novo mandalo-pobarvanko in afirmacijo, da poskusiš še ti:

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: