Utrinki knjige: TRANSURFING REALNOSTI, 1. STOPNJA, PROSTOR RAZLIČIC

Branje 3 knjig Vadima Zelanda, Transurfing realnosti, ni šlo ravno po stopnjah, ker so knjige v knjižnici vedno izposojene, tako sem jih prebirala v vrstnem redu, kot so prihajale k meni. Zadnja je prišla na vrsto 1. stopnja. Ker sem večino vsebine že v drugih dveh stopnjah predelala, sem knjigo bolj preletela.

A je bilo odlično obnoviti znanje: da lahko izbiram, da si lahko dovolim imeti, da mi Vesolje lahko pokaže tisto, kar bo moje življenje spremenilo v praznik…

*****

“Srž je ravno v tem, da si vsak človek lahko izbere poljubno usodo. To je vendar edina svoboda, s katero razpolaga človek – svoboda izbire. Vsak si lahko izbere vse, kar si želi.”

*****

“Realnost se manifestira v vsej mnogovrstnosti ravno zato, ker je število različic neskončno.”

*****

“Kdor pozna načela islama, ve, kaj pomenijo besede “človeška usoda je zapečatena v Knjigi”. S tem je mišljeno, da je usoda določena vnaprej in da se ji ne da ubežati. Tudi v drugih religijah se srečujemo s podobnimi trditvami. Res je, usoda človeka je že vnaprej določena. Zmota religij je le v tem, da ne obstaja le ena različica usode, temveč je teh različic neskončno število.”

*****

“Iz modela različic torej izhaja, da človek svojo usoda tvori sam. A koncept usode v transurfingu se razlikuje od splošno priznanega pogleda na usodo. V čem? V tem, da je svojo srečo možno izbrati in se zanjo ni potrebno boriti.”

*****

“Ko izberete naročilo, se bo le-to vedno in brezpogojno izpolnilo.”

*****

“Preden spoznate, kaj pomeni izbrati, se morate naučiti, kako se nečemu odpovedati. Ljudje si načeloma le medlo predstavljajo, kaj si sploh želijo. Po drugi strani pa vsi natančno vedo, česa nočejo. V želji, da bi ubežali neželenim stvarem in dogodkom, mnogi delujejo tako, da se zgodi ravno obratno. Da bi se lahko nečemu odpovedali, morate to sprejeti. Beseda “sprejeti” še ne pomeni, da mora to postati del vas. To pomeni, da morate tej stvari priznati pravico do obstoja in nato ravnodušno odit. Sprejeti in spustiti pomeni pustiti, da gre stvar mimo vas in jih z roko pomahati v slovo.”

*****

“Ni pomembno ali neko stvar ljubite ali sovražite. Pomembno je dejstvo, da s tem, ko neprestano mislite na predmet, ki v vas vzbuja določena čustva, svojo miselno energijo fiksirate na določeno frekvenco in zaradi tega postanete ujetnik nihal. Prenese vas na življenjsko linijo, kje je stvari, o kateri razmišljate, v izobilju.

Če si nečesa ne želite, o tem preprosto ne razmišljajte. Ravnodušno se sprehodite mimo tega in stvar bo izginila iz vašega življenja. Če želite nekaj odstraniti iz življenja, ne pomeni, da se temu izognete, temveč da to ignorirate.”

*****

“Če nadležneža ne morete utišati, ga preprosto ignorirajte. Vse dokler mu boste namenjali svojo energijo, vas ne bo pustil pri miru. Energijo mu lahko dovajate na dva načina: neposredno s tem, da se z njim prerekate, posredno pa s tem, da ga molče sovražite.”

*****

“Kako morate delovati, če se nočete ujeti v past? Naj vas problemi ne prevzamejo in naj vas igra nihal ne preslepi. Prepustite se. Delujte tako, kot ponavadi delujete v takih situacijah, s to razliko, da ne igrate vloge sodelujočega, temveč vlogo zunanjega opazovalca.”

*****

“Kljub stereotipom in navadam, ki jih imate, na probleme ne glejte kot na ovire, ki jih morate premagati, temveč kot na del poti, ki jo morate še prehoditi. Ne puščajte si mesta za probleme. Naj bo vaš odnos do njih – prazen.”

*****

“Ko se osvobodite vpliva destruktivnih nihal, dosežete svobodo. Vendar vas svoboda brez določenega cilja postavi v neoprijemljivo stanje. Če se preveč ukvarjate s tem, kako bi razblinili ali pogasili nihala, ki vas obkrožajo, tvegate, da se boste znašli v vakuumu. Konflikti, ki so vas obremenjevali v preteklosti, so nekam izginili, skrbi, ki so vas mučile, so se oddaljile. Vse to se dogaja skoraj neopazno, kot da bi se nevihta počasi umirjala.

Vendar kmalu boste odkrili, da obstaja tudi druga plat medalje. Če ste bili prej v središču dogajanja, ste se sedaj od tega središča odmaknili. Za ljudi okoli sebe niste več tako pomembni in namenjajo vam čedalje manj pozornosti. Skrbi je vedno manj, novih želja pa od nikoder. Čeprav pritisk zunanjega sveta slabi, vam to ne prinaša nikakršne koristi…

Vaša svoboda je v tem, da ste neodvisni od tujih nihal. Po drugi strani pa obstajajo tudi nihala, ki bodo koristila prav vam. To so vaša nihala. Z drugimi besedami, prepoznati morate cilje, ki so vam bili vsiljeni…”

*****

“Odvečni potencial se pojavi le takrat, ko oceni pripišemo neverjetno velik pomen.”

*****

“Brezpogojna ljubezen je izhodiščna točka oz. vrednost nič na skali odmika. Kot veste, brezpogojna ljubezen ne poraja niti odvisnih odnosov niti odvečnega potenciala. Vendar ljubezni v njegovem čistem pomenu, resnici na ljubo, ne srečamo prav pogosto. Običajno so tej čisti ljubezni dodane še pravica do posedovanja, odvisnosti in precenitev.”

*****

“Sklepamo lahko naslednje: če si želite obojestranske ljubezni, potem preprosto – ljubite in ne skušajte biti ljubljeni.”

*****

“Želja se bo izpolnila le takrat, ko se bo spremenila v čisto namero, neodvisno od odvečnih potencialov.”

*****

“Recimo, da ste naredili nekaj slabega. Sčasoma se tega zavete in imate občutek krivde (v smislu – slej ko prej bom kaznovan). S tem ustvarite odvečni potencial. Ali pa recimo, da ste naredili nekaj dobrega. Nekaj, kar vas navda s ponosom (v smislu – morajo me nagraditi). Tudi s tem ustvarite odvečni potencial. Sile ravnovesja ne vedo, kdaj vas morajo kaznovati in kdaj nagraditi. Njihova naloga je le, da odstranijo nepravilnosti v energijskem polju.”

*****

“Manipulatorji želijo svojemu “varovancu” naprtiti občutek krivde le zato, da bi dobili moč nad njim, ali pa zaradi lastne potrditve. Na zunaj so ti ljudje zelo “verodostojni”. Že zdavnaj so si ustvarili spisek dobrega in slabega. Vendar govorijo s pravimi besedami, zato imajo vedno prav. Tudi vsa njihova dejanja so popolnoma neoporečna.”

*****

“V resnici ni nikakršnih omejitev, če želite postati bogati. Lahko si želite popolnoma vse. Če je cilj resnično vaš, potem ga boste tudi dosegli.”

*****

“Ne premagujte ovir – rajši začnite zniževati pomembnost.”

*****

“Ker je vsak posameznik naravnan na svoj sektor v prostoru različic, živi vsak v svojem svetu. Vsi svetovi se kot sloji nalagajo druga na drugega in oblikujejo v to, kar mi imenujemo prostor, v katerem živimo.”

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: