JOGA JE VELIKO VEČ, KOT LE VADBA

Vadba joge je le kamenček v ogromnem mozaiku joge, mozaiku življenja:

 • Joga je zdravilo, je kot rožica v tistem znanem stavku iz filma Kekec: “Za vsako bolezen rož’ca raste.”

“From its ability to heal, strengthen, and transform, yoga is truly an elixir of life. Every time we step on our mats, we are creating a YOGA ELIXIR.” ~ Nicole Calhoun

 • Joga je ples med kontrolo in predajo. Z jogo želimo umiriti miselne procese, tako da mi kontroliramo um in ne obratno. Na drugi strani pa se učimo popolnega zaupanja in predaje neskončnem vedenju življenja.

“Yoga is a dance between control and surrender – between pushing and letting go – and when to push and when to let go becomes part of the creative process, part of the open-ended exploration of your being.” ~ Joel Kramer.

 • Joga nas uči potrpežljivosti, discipline, nenavezanosti, netekmovalnosti. Ko meditiramo ali izvajamo asane, nam disciplina pomaga, da gremo vsak dan na blazino. Potrpežljivo, v svojem ritmu, brez primerjanja z drugimi poglabljamo meditacijo in asane. Minuto za minuto, centimeter za centimetrom, nenavezani na izkušnje (svoje in ostalih) gremo naprej…Mama se na rojstvo otroka pripravlja 9 mesecev, vendar se ji življenje potem postavi na glavo v enem dnevu, ko je otrok rojen. Ko otrok shodi, naredi najprej le nekaj malih opletajočih korakov, v roku nekaj mesecev pa lahko že teče.
 • Joga nas spodbuja, da v vsaki situaciji izbiramo ljubezen. Predvsem pa, da spoznamo sebe in se ponovno vzljubimo.
 • Vse, kar obstaja, obstaja v sedanjosti, v tem trenutku, tu in zdaj. Preteklost je odšla in prihodnost še pride, a edina otipljivost tu in zdaj. Joga nas uči, da tega ne zamudimo, da ne živimo v preteklosti in v sanjah prihodnosti.

Be quiet. Find acquaintance with silence. Go inside, delve into your heart. Take a day off from the clamor.”
~ Rumi

 • Moderen človek je pozabil, kako pomemben je dih, globok vdih in izdih. Dih, ki prinaša kisik in energijo. Joga nas nauči pravilnega dihanja, zajemanja vitalne energije, da na polno vdihnemo življenje.
 • Ustvarjalnost in inspiracijo iščemo zunaj. S tem ni nič narobe, a naš največji vir je naša notranjost, vir ustvarjalnosti in inspiracije je v nas. Joga nas nauči, kako spraznimo svoj um in telo navlake, da naredimo prostor za novo, in spustimo na plan našega notranjega umetnika.

“The inspiration you seek is already within you. Be silent and listen.” ~ Rumi

 • Joga je oaza miru v ponorelem svetu, odmik od obveznosti, stresa, hitenja…
 • Joga nam sporoča, da je vse ok tako kot je. Napake so napake, če tako na njih gledaš. Lahko pa so čudovite priložnosti in opomniki, ki ti pomagajo.
 • Z jogo se ponovno povežemo s svojim telesom, umom, intuicijo in dušo. Znamo prisluhniti tem tihim, a močnim sporočilom, ki nas vodijo.
 • Joga nam razkrije modrost, ki je v nas večno bila, a je zaspala: Smo veliko več, kot si mislimo in smo močnejši, kot si mislimo in priznamo.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

<span>%d</span> bloggers like this: