ZBUDIMO USTVARJALNOST Z DNEVNIKOM USTVARJANJA

Dnevnik ustvarjanja je odlična tehnika, ki vključuje tako pisanje dnevnika kot ustvarjanje. Nikoli se nisem našla v pisanju dnevnika, ko pa sem odkrila dnevnik ustvarjanja (Art Journal), se mi je oprl svet. Dnevnik ustvarjanja je pripomoček za ohranjanje, zbujanje in spodbujanje kreativnosti.

Ne gre za umetnost (lahko tudi, a ni prioriteta), gre za izražanje sebe in tega, kar se skriva v nas. Gre preprosto za ustvarjanje samo po sebi, zaradi ustvarjanja.

Dnevnik ustvarjanja je tudi zelo preprosta tehnika. Ne zahteva veliko več od navadnega dnevnika. Pa poglejmo, kaj potrebujemo:

 • Dnevnik: lahko je preprost zvezek ali zelo lep in drag blok. Če sTe ekstremni ustvarjalci, ga naredite sami: DIY Dnevnik ustvarjanja.
 • Pripomočki: dovolj je svinčnik. A zakaj ne bi poskusili ustvarjati z vsem, kar najdemo doma: stare barvice, flomastri, kemični svinčniki, tempere, vodenke, akrilne barve, oglje (zažgeš palico, ki si jo pobral/a na sprehodu), lepila, škarje, stare knjige, kolaži iz časopisov, revij in reklam, blaga, barvamo lahko tudi s kavo, čajem, kurkumo…možnosti so praktično neomejene. Niso pomembni toliko pripomočki, temveč kako jih uporabite. Izražajmo se!
 • Odprimo dnevnik in začnimo – za to ni posebnega recepta. Za prvič pa poskusimo sledeče:
  • Odprimo prvo revijo/časopis/reklame in izrežimo (lahko tudi tržemo) nekaj, kar nam je všeč.
  • Nad svečo zažgimo robove izrezanega dela časopisa in to nalepimo v dnevnik.
  • Okoli napišite vse besede, stavke, misli, ki vam jih nalepljen papir prinaša v misli.
  • Uporabite svinčnik, kemik, flomastre, barvice, kar imate pač pri roki, in narišite rožice, pikice, krogce, črte, srčke, okrasite črke, senčite…prosto se izrazite na listu papirja pred vami.
  • Pozabite na popolnost, pozabite na izgled, pozabite na umetnost in USTVARJAJTE!!!

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: