Detox joga

Joga je, če jo gledamo širše kot le fizično vadbo, način življenja. Nudi nam različna orodja za umirjanje umskih procesov (uči nas, da mi nadzorujemo um in ne um nas), krepitev telesa, vnos ravnovesje na vseh področjih življenja, vnos in obvladovanje vitalne energije ter spoznavanje samega sebe in drugačnega načina življenja.

Sodoben način življenja v naše telo velikokrat vnaša »strupe« v različnih oblikah:

  • Na telesni ravni: nezdravo prehranjevanje, preveč hrane, premalo vode, premalo gibanja, preveč sedenja, premalo sprostitve…;
  • Na ravni uma: možgani »mislijo« tudi po 60.000 misli na dan. Večino teh misli se ne zavedamo, kar seveda pomeni, da nimamo nadzora nad vsebino. Če je ta vsebina »negativna«, zastrupljamo svoje misli in telo in namesto, da bi »plavali v morju radosti«, se »utapljamo v morju negativnega razmišljanja, strahu, razočaranj itn.«;
  • Na energijski ravni: energijo prinašamo v telo s hrano, z dihom, s soncem, gibanjem v naravi… Ker pa sodobni človek nepravilno diha, se nepravilno prehranjuje, veliko časa presedi, telo ne dobi dovolj vitalne energije.

S pomočjo joge lahko razstrupimo svoje telo na vseh ravneh. Z joga vadbo prebujamo in krepimo svoj notranji ogenj in skrbimo za dovolj gibanja. Ker masiramo trebušne organe, vplivamo (stimuliramo) na delovanje celotnega prebavnega sistema in tako razstrupljamo telo ter pomagamo telesu pri odvajanju toksinov. In najpomembnejše, joga skrbi za zdravo in vitalno hrbtenico. Zato pri vadbi za razstrupljanje delamo veliko zasukov, ki skrbijo za prožnost hrbtenice, večajo vitalnost telesa, predvsem pa spodbujajo čistilne procese v telesu, ki so nujni za dobro zdravje.

%d bloggers like this: